Romsdalgondolen

  • Byggherre: Romsdalen AS 
  • ByggtypeGondol og Restaurant 
  • Ferdigstillelse: Juli 2021 
  • Prosjektstørrelse: ca. 650 m² 
  • Spesielle krav: Energi og fjernbart uten å sette fotavtrykk i naturen

Nordvest Miljø har på dette prosjektet levert og prosjektert luftbehandling, sanitær og varmeanlegg.  

Romsdalsgondolen er en gondolbane som går fra Åndalsnes sentrum til fjelltoppen Nesaksla ca. 700 moh. i Rauma kommune. Banen er 1676 meter og den lengste i Norge.

Hovedbygget er Restauranten «Eggen» på Nesaksla som er innredet for bespisning og arrangementer som bryllup og julebord mm.  Et viktig prosjektmål var et topp inneklima med lavt energiforbruk, der det også er satt søkelys på flott design. Det er lagt gulvvarme på hele dette bygget, noe som bidrar sterkt til et lunt og godt inneklima.

Fjordstasjonen er innredet med kontorer samt publikumstoaletter. Her er det også levert kompliserte lensepumper med tilhørende nødgenerator, siden byggets maskinrom ligger under havnivå ved høyest høyvann.  

Prosjektet har vært utfordrende med tanke på beliggenhet og årstid for gjennomføring (vinter). Man var avhengig av helikoptertransport både av personell og utstyr, dette helt frem til selve gondolbanen åpnet medio mai. Gjennom god planlegging klarte vi å gjennomføre prosjektet på rekordtid. Vi setter stor pris på tilliten byggherren har gitt oss på dette prosjektet. 

Tilbake

Referanser